Anonimne lične ispovesti


#2892924

14h

Moj polubrat je odvjetnik, ja sam slastičar po zanimanju i oboje vodimo svoj privatni biznis. Ali naravno, ja sam očito u njegovim očima puno manja i bezvrijednija od njega, pa se iz tog razloga ni ne družimo više. Stvar je u tome da sam ja njemu, njegovoj ženi, svoj troje djece za svaki rođendan donosila tortu i kolače jer se podrazumijeva eto, uz to narvano i poklon uvijek, da bi moj sin dobio komad odjeće kojemu je “otpala etiketa”, par godina za redom. Nema veze, nije poklon važan. Ali evo, moj muž je imao prometnu u kojoj nije bio kriv, ali došlo je do nekog nesporazuma sa osiguranjem, i kada sam nazvala brata da ga pitam za savjet, rekao mi je da možemo doći za 2 tjedna kod njega u ured, dogovorit ćemo se za cijenu, dat će nam popust. Popust na savjet ljudi. Koja sam ja glupača što sam im godinama pekla torte na koje su mi otišli sati i sati vremena. Ali moje ne vrijedi ništa jer ja imam zanat pa sam glupa, a on je fakultetski obrazovan.

2115

79

39

share

odobravamosuđujem#2892964

19h

Smučilo mi se živeti u stanu, konstanta galama u zgradi, oko mene samo beton i automobili koji dolaze noću da prave žurke na parkingu. Prodao sam stan i kupio plac i izgradio sebi malu kućicu (imao sam još para sakupljemo) . Zasadio drveće trešanja, jabuka, šljiva, grožđe, maline, dud, imam još voća i baštu punu povrća, imam nekoliko kokošaka tako da od njih dobijam jaja. Ionako ne jedem meso i mlečno, tako da živim uglavnom od hrane iz svoje bašte. Mnogo sam srećan. Imanje mi je blizu grada tako da skoro svaki dan idem na posao biciklom, zdraviji sam nego ikad pre. Trebalo mi je dosta godina da sve ovo izgradim i da živim onako kako želim ali sam uspeo i nikad se neću vratiti da živim u gradu.  

2185

44

20

share

odobravamosuđujem#2893024

20h

Maloprije sam nasred najprometnije ulice u gradu opalila 4 šamarčine ženi koja ne da je tukla svoju curicu, nego ju je UBIJALA od batina. Dijete izgleda kao da nije ni petu godinu uspijelo napuniti, a već proživljava torturu, i to od strane osobe koja bi ju trebala štititi. Ne razumijem zašto je mene Bog kaznio neplodnošću, a takvoj kravetini podario dijete/djecu. Nije zaslužila sama sebe imat, a kamoli djecu. FUJ TAKVIM MAJKAMA!

2354

230

92

share

odobravamosuđujem#2892625

21h

Krajem prošle godine smo započeli vezu i zaista sam se zaljubila u njega. On je završio srednju ekonomsku i radi za nešto više od minimalca, a ja sam završila fakultet i radim kao rukovodilac projekta u jednoj firmi. Skoro je poslat na odmor jer mora da iskoristi preostale dane, a pošto ja živim sama i radim od kuće, rešimo da dođe kod mene na nekoliko dana da iskoristimo vreme da budemo zajedno. Četvrti dan je započeo svađu sa mnom u sred sastanka (srećom, sastanak je bio sa kolegom, pa sam uspela da ga završim odmah) zbog mog posla, kako nije imao pojma da mi se posao svodi na flertovanje sa strancima (posao podrazumeva svakodnevnu komunikaciju sa klijentima iz Kanade, a on ne zna ni reč engleskog, pa ko zna šta je iskonstruisao) , kako to nije pravi posao već sramota, da je to znao, ne bi mi nikad dozvolio da radim. ON se naljutio na MENE i ne javlja mi se već nedelju dana. Posle recite da obrazovanje i socijalni status nisu bitni u vezi.  

2120

177

65

share

odobravamosuđujem#2892437

24h

U gimnaziji smo imali profesora fizike koji je redovno pričao užasno loše viceve, ali bi dok ih još nije do kraja ispričao redovno počinjao toliko iskreno i zarazno da umire od smeha da smo na kraju svi vrištali od smeha njemu a ne vicu. Sretnem ga jutros na putu do posla, ispričamo se usput, kaže on e imam jedan vic- neki opet užasno glup i opet se ismejao do suza, a i ja sa njim. Nek je živ i zdrav još 100 godina! 🙂

3168

32

13

share

odobravamosuđujem#2892183

23 May 20

Za koji dan slavim 9 godina braka sa prelepom ženom. Imamo i sina malog, Dušan se zove. Dogovorili se da odemo negde van države na par dana. Izabere Novi Sad, kaže omiljeni grad iz mladosti. Preseklo me nešto u tom trenutku. Nisam bio tamo otkad sam nju išao da vidim. I dan danas se sećam svega. Mislio sam da je sećanje nestalo sa godinama. Ali evo, izgleda da nije. A i kako da zaboravim devojku koju sam voleo. Prvu. Imali smo po 17 godina i velike snove. Delili smo te snove samo u priči, znali smo da oni neće ići zajedno. Ne žalim stvarno, žena mi je divna osoba. Samo evo sada kada se spomenuo njen grad, setio sam se svoje srodne duše. Setio sam se nje. Drugačije. Koliko god da volim svoju izabranicu, ne mogu da grešim dušu i da kažem da nikada nisam pomislio kako bi bilo da si ti na njenom mestu. Pa kako da mi bude sa devojkom u koju sam prvi put bio zaljubljen. Ali izgleda da je sudbina htela drugačije. Mada ne krivim sudbinu, moralo je tako. Valjda nismo znali šta gubimo. Daljina…

1498

5458

144

share

odobravamosuđujem#2891918

23 May 20

Preko 35 godina braka, muž zadužen za kupovinu namirnica i kuvanje, ja za ostalu kupovinu i čišćenje. Dok su deca bila mala nedeljom smo uvek išli zajedno na ručak, izlet…, sad deca ne žive sa nama i svake nedelje dolaze kod nas, dogovore se nekad kupe hranu, nekad spremaju, a muž i ja sedimo igramo se sa unučićima. Zahvalna sam za sve, srce mi se rastopi jer me zovu super baba, na kraju sve se svodi na porodicu.

6322

126

39

share

odobravamosuđujem#2892141

22 May 20

Prije dvije godine ja i moj drug smo imali hobi da udaramo djevojke po zadnjici dok se vozimo na biciklo. Ja i on smo brojali svaki udarac i takmičili se koji će imati više. Na kraju sam imao 35 a on 20. Bio sam pravi profesionalac u tome i nijednom nisam promašio.

774

7029

164

share

odobravamosuđujem#2892167

22 May 20

Dečko mi je sinoć rekao da ja spadam među 75% lepih žena, a da je on u 95 % zgodnih muškaraca. Drugim rečima da sam prosek i da je on lepši od mene. Na kraju je dodao da je u pekari sreo curu, koja je nešto najlepše što je ikada video, još se i usudio da na meni pokazuje dužinu njene kose. Jedva da komuniciram sa njim.

750

6450

180

share

odobravamosuđujem#2891194

21 May 20

Na razgovoru za posao sam imao 30 kandidata. Zaposlio sam devojku koja odlično izgleda. Isti dan mi je došla grupa od njih 14 da se žali kako uslovi nisu fer, da je konkurs namešten i da to nije način da se vodi firma. Prvo, firma je moja i ako hoću mogu da zaposlim i nilskog konja! Drugo, na lepotu se ne može uticati i to uopšte ne gledam kao kriterijum. Sreća pa se na znanje može uticati! Devojka je jedina rešila sve zadatke, ima najviše iskustva i govori jezik koji će joj značiti u poslu. Da je neko od vas bolje uradio testiranje bio bi primljen. Otišli su kao popišani.

6774

370

111

share

odobravamosuđujem

Budi Admin!

Arhiva

Ispovest dana

U gimnaziji smo imali profesora fizike koji je redovno pričao užasno loše viceve, ali bi dok ih još nije do kraja ispričao redovno počinjao toliko iskreno i zarazno da umire od smeha da smo na kraju s…

odobravam 2551   •   osuđujem 25   •   komentari 0

Detaljnije

Ispovest nedelje

Moja majka i otac su poginuli u saobraćajnoj nesreći. Imao sam 18 godina, sestru od 13 i nikoga od rodbine. Sa roditeljima smo živeli pod kirijom i ja sam morao da zaradim da platim račune, kiriju, hr…

odobravam 10425   •   osuđujem 154   •   komentari 0

Detaljnije

Ispovest meseca

Priđem ti u klubu noću, napaljenik sam. Priđem u parku danju, jeziv sam. Priđem na tečaju plesa, smarač sam. Javim se na fejsu, šonja sam. Svidiš mi se drugarico, unosim nelagodu društvu. Svidi mi se …

odobravam 11595   •   osuđujem 693   •   komentari 0

Detaljnije

0 comments

No comments yet